Kvardagen, draumar, mat, kjærleik og litt andre ting


Livet er ikkje berre ein leik - det er også ein dans på roser

tirsdag 13. desember 2011

Bake kaker søte...

... men sju sorta? GLØM DA!

Her får du oppskriftane på da eg har tenkt å baka te jul i år.

Brune pinna

250g kveitemjøl
200g sukker
200g margarin
1ss kakao
1 1/2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 stort egg

Bland alle tørre ingrediensene og smuldre i smøret. Arbeid inn egget og kna deigen til den er smidig.
Trill deigen ut i tynne stenger og legg dem på bakepapir før du trykker de litt flate.
Stekes på 200 grader midt i ovnen til de har fått fin farge.
Skjær dem opp i fingerstykker på skrå mens de er varme.

Franske trøffler

250g melis
125g kakao
75g smør
1 dl kremfløte
200g kvit sjokolade
75g mørk kokesjokolade

Sikt melis og kakao og rør inn smeltet smør og fløte.Sett blandingen i kjøleskapet ca. 1 time. Form så blandingen til ca 30 kuler. Smelt den kvite sjokoladen og dypp kulene ved hjelp av en gaffel. Sett kulene til avkjøling på bakepapir. Smelt deretter den mørke sjokoladen og drypp i sirkler (litt) over kulene.
Sett kulene i papirformer til konfekt.

Pepperkaker

350 g smør
4 dl sukker
2 dl sirup
1,5 ss nellik
1,5 ss ingefær
1,5 ss kanel
0,5 ts pepper

Bland ingrediensene i en kjele og varm til kokepunktet. Sett blandingen til avkjøling til den blir lunken, før du rører i resten av ingrediensene:

2 egg
12-15 dl hvetemel
2 ts natron

Bland halvparten av melet med natron og ha dette i først. Rør så i resten til passe konsistens. Deigen settes kaldt over natten.

Stekes på nederste rille i 150 grader til de er ferdige.
Må oppbevares i boks, de egner seg ikke som pynt, for da blir de seige.

Sjakkruter

200g margarin
300 gr hvetemel
100 gr sukker
1 ts vaniljesukker
2 ss kakao

Smuldre smøret i hvetemelet. Ha i sukker, og bland godt.
Del deig(smulene) i 2 like store porsjoner.
Tilsett vaniljesukker i den ene halvdelen og elt den sammen.
Tilsett kakaopulver i den andre og elt denne også sammen.
Del hvert deigemne i to like store klumper og trill ut pølser som er ca 1-2 cm i diameter.
Legg en hvit og en brun pølse ved tett inntil hverandre, og legg de resterende to oppå disse, slik at de danner et sjakkmønster.
Klem sjakk-pølsa litt sammen, og skjær den i skiver. Hver skive ca 5-8 mm tykk.
Legg på plate og stek ved 200° i 8-10 minutter. (Til vaniljerutene blir litt gylne i kanten.)


Detts itt!

Enjoy...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar